Comunicate de presa > Investiție de 8 milioane de lei în modernizarea rețelei poștale cu tehnică de calcul de ultimă generație

BUCUREȘTI, 4 septembrie 2024 – Poșta Română, liderul serviciilor poștale din România, continuă procesul de digitalizare și retehnologizare a rețelei poștale, demarând procedura de achiziție pentru 2.000 de stații de lucru AiO (ALL in One).

Compania Națională ,,Poșta Română” este singura companie de curierat și servicii poștale din România care ajunge în toate colțurile țării, rețeaua poștală fiind elementul cheie și interfața între serviciile oferite și clienți.

Modernizarea rețelei poștale cu tehnică de calcul de ultimă generație în valoare de 8 milioane de lei face parte din programul de investiții al Companiei Naționale ,,Poșta Română”, jaloanele din cadrul Planului de Management fiind respectate întocmai.

Această mișcare strategică marchează încă un pas semnificativ în evoluția digitală a Companiei, reprezentând un angajament ferm pentru îmbunătățirea continuă a eficienței operaționale și a serviciilor oferite. Echipele tehnice ale Poștei Române vor instala, până la finalul lunii noiembrie, cele 2.000 de stații de lucru, în oficiile poștale din toată țara.

Reamintim cele mai importante investiții realizate în cadrul celui mai amplu proces de modernizare din ultimii 3 ani:

  1. Realizarea de achiziții importante:
    • Servere, peste 5000 de calculatoare și laptopuri, 1000 de scannere și multe altele;
    • 250 de autovehicule noi;
    • 9000 de dispozitive mobile;
    • mașini de numărat și sortat bani;
    • echipamente de scanare, împlicuire, arhivare; am recâștigat mulți clienți pierduți în ultimii ani;
    • 20 de scannere mobile de mare capacitate pentru ușurarea salariaților;
  2. Modernizarea a peste 200 de subunități - condiții de lucru mai bune pentru 12.000 de salariați;
  3. Prima bandă de sortare modernă din ultimii 30 de ani;
  4. Informatizarea a peste 1700 de subunități poștale;
  5. Benzi de sortare pentru sucursalele Timișoara, Brașov și Iași;
  6. Echipamente de mare capacitate pentru sortat colete și scrisori pentru sucursala București;
  7. Achiziția unui sistem IT pentru întreaga Companie – în derulare;

 

Compania Națională ,,Poșta Română” rămâne unul dintre cei mai mari jucători cu capital de stat de pe piața economică națională, aflându-se într-un permanent proces de modernizare, eficientizare, optimizare în vederea atingerii statutului de companie agilă, dar, întotdeauna armonizându-și activitatea în raport cu nevoile clienților.

Informații suplimentare:

Compania Națională ,,Poșta Română” a inițiat, pe data de 12 august 2024, în SICAP, procedura de achiziție având ca obiect achizitie   “Stații de lucru AiO (ALll in One, prin anunț de participare [CN1072059].

Menționăm ca termenul limită de depunere a ofertelor este 16.09.2024, ora 15.00.

Valoarea totală estimată pentru această procedură este de: 8.000.000 lei fără TVA.

Operatorii economici vor putea descărca toată documentația necesară participării la licitație, accesând secțiunea “Anunțuri și licitații publice – Proceduri în desfășurare”, prin următorul link: https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100183420 .

 

Comunicare și Relații Publice

 

 

Essential SSL