Comunicate de presa > Astăzi, IAȘI a devenit Capitala poștașilor! Marșul curajului, perseverenței și spiritului de echipă a adunat peste 500 de poștași la Iași, la Marșul Factorilor Poștali – ediția 44

Iași, 3 august 2024– Compania Națională ”Poșta Română” și Fundația ,,Poșta Română” au adus, din nou, în același loc peste 500 de poștași care au participat la Marșul Factorilor Poștali, ediția a 44-a, organizată, după 28 de ani, la Iași, în perioada 2-4 august.

Pe un traseu de 7.000 de metri pentru bărbați și 3.000 de metri pentru femei, 42 poștărițe și 42 de poștași, câștigătorii etapelor județene ale Marșului din cele 41 de județe și din București au pornit, sâmbătă, 3 august, din fața Școlii Primare Gh. Asachi, pe bulevardul Ștefan cel Mare, în întrecerea constanței și stabilității.

Au fost premiați cei mai rapizi poștași, însă s-au acordat și premii speciale, pentru cel mai vârstnic participant, cel mai tânăr, dar și cel mai tehnic dintre factori. La finalul competiției clasamentul a arătat astfel:

1. Categoria bărbați:

Premii:

Locul 1. Claudiu  Costescu– OJPC Vâlcea

Locul 2. Victor Romașcan– OJPC Suceava

Locul 3. Tiberiu Crăciun– OJPC Sibiu

Premii speciale:

  1. Cel mai vârstnic concurent: Minus Deneș- OJPC Harghita
  2. Cel mai tehnic concurent: Matei Doru- OJPC Teleorman
  3. Cel mai tânăr: Halmagyi Matias – OJPC Cluj

Decan de vârstă: Traian Vancea- OJPC Cluj

 

2. Categoria femei:

Premii

Locul 1. Marinela Szekely – OJPC Hunedoara

Locul 2. Mioara Făcăoaru – OJPC Harghita

Locul 3. Despina Dragomir-OJPC Gorj

 

Premii speciale:

  1. Cea mai vârstnică concurentă: Rodica Rațiu – OJPC Caraș-Severin
  2. Cea mai tehnică concurentă: Olimpia Băiețelu- OJPC Tulcea
  3. Cea mai tânără: Nicoleta Surd – OJPC Timiș

 

,,Inima Moldovei a devenit, după 28 de ani, locul de întâlnire pentru peste 500 de colegi din toate colțurile țării, care au participat la cel mai așteptat eveniment al anului: Marșul Factorilor Poștali. Suntem mândri să organizăm acest team building excepțional, oferindu-le poștașilor noștri oportunitatea de a se reuni și de a-și demonstra spiritul de competitivitate în pas de marș.  Aceasta este imaginea Poștei Române de astăzi: oameni profesioniști, dedicați, cu un spirit de echipă unic. Doar împreună putem continua drumul către o companie modernă, digitalizată și unită!",  a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române.

 

Despre Marșul Factorilor Poștali

Este cea mai longevivă competiție profesional – sportivă din România, desfășurându-se aproape neîntrerupt din anul 1977. Scurtele întreruperi au avut întotdeauna cauze obiective, cum ar fi pandemia de coronavirus din 2020. 

A devenit o tradiție, ca angajații poștali să se pregătească pentru Marș întreg anul, unii cu antrenor, alții pe cont propriu, fără sprijin de specialitate.

La ediția 2024 s-au întrecut, atât concurenți care lucrează în Poșta Română de 50 de ani, dar și poștași mai tineri. Ca și ediția de anul trecut, și anul acesta Marșul Factorilor Poștali a fost organizat cu fonduri din sponsorizări, bucurându-se de un mare număr de susținători, prieteni și parteneri.

 

Sponsori și parteneri

Sponsorii de anul acesta sunt: PREMIUM- Mida Soft Business, PDE Print Rent, SNPC-Sindicatul Național Poștă Curierat, Banca Transilvania, Catena;

BCR-Banca Comercială Română, ISITEC, Adya Green Pharma, Arctic Stream, BIOCLINICA, CIT ONE, Framinor Grup –STEP HEAR, Scentaroma- ODOR CONTROL; Escape Society;  Zipper, Lykos, Unicredit, Western Union, Edenred, Eutron, EximBank, Ropeco, Renault România.

Mulțumiri se îndreaptă și către partenerii noștri instituționali: Consiliul Județean Iași, Primăria Municipiului Iași și Muzeul Național al Literaturii Române Iași.

 

Comunicare și Relații Publice

Essential SSL