Comunicate de presa > Cei mai rapizi poștași revin la Iași, după 28 de ani, în cea mai longevivă competiție profesional-sportivă din România – Marșul Factorilor Poștali

 București, 30 iulie 2024– Compania Națională ,,Poșta Română”  și Fundația ,,Poșta Română” organizează, în perioada 2-4 august, la Iași, ediția a 44-a a Marșului Factorilor Poștali, competiție profesional-sportivă dedicată exclusiv angajaților Poștei Române.

Finala din acest an se va desfășura în inima Iașului, pe străzile pietonale ale legendarei „urbe a celor șapte coline”. Această competiție este despre curaj, perseverență și spiritul de echipă care leagă o întreagă comunitate: Poșta Română.

Astfel, sâmbătă, 3 august, de la ora 10:00, în fața Școlii Primare Gh. Asachi, pe bulevardul Ștefan cel Mare, 84 de poștași sportivi din toate colțurile țării vor lua startul în competiție: 42 de femei și 42 de bărbați, câștigătorii etapelor județene ale Marșului din cele 41 de județe și din București. Vor fi premiate primele trei locuri, dar și categorii speciale precum cel mai vârstnic, cel mai tânăr sau cel mai tehnic participant.

Despre Marșul Factorilor Poștali

Este cea mai longevivă competiție profesional – sportivă din România, desfășurându-se aproape neîntrerupt din anul 1977. Scurtele întreruperi au avut întotdeauna cauze obiective, cum ar fi pandemia de coronavirus din 2020. 

A devenit o tradiție, ca angajații poștali să se pregătească pentru Marș întreg anul, unii cu antrenor, alții pe cont propriu, fără sprijin de specialitate.

La ediția 2024 se vor întrece, atât concurenți care lucrează în Poșta Română de 50 de ani, dar și poștași mai tineri. Ca și ediția de anul trecut, și anul acesta Marșul Factorilor Poștali este organizat cu fonduri din sponsorizări, bucurându-se de un mare număr de susținători, prieteni și parteneri.

Sponsorii de anul acesta sunt: PREMIUM- Mida Soft Business, PDE Print Rent, SNPC-Sindicatul Național Poștă Curierat, Banca Transilvania, Catena;

BCR-Banca Comercială Română, ISITEC, Adya Green Pharma, Arctic Stream, BIOCLINICA, CIT ONE, Framinor Grup –STEP HEAR, Scentaroma- ODOR CONTROL; Escape Society;  Zipper, Lykos, Unicredit, Western Union, Edenred, Eutron, EximBank, Ropeco.

Mulțumiri se îndreaptă și către partenerii noștri instituționali: Consiliul Județean Iași, Primăria Municipiului Iași și Muzeul Național al Literaturii Române Iași.

Comunicare și Relații Publice

                                                        

Essential SSL