Comunicate de presa > Traian Vancea – de jumătate de veac poștaș

București, 28 iunie 2024: Are 76 de ani, dar nu e pregătit să lase deoparte geanta de poștaș. De 50 de ani duce corespondența din ușă în ușă, mergând pe jos kilometri întregi. Traian Vancea, cel mai vechi salariat al Poștei Române, este neobosit și își face în continuare meseria cu plăcere.

Traian Vancea s-a angajat la Poștă pe 25 mai 1974. “Erau alte vremuri. Toate documentele se scriau cu creionul, încasam fișe radio, vindeam multe felicitări, timbre, toate pe teren. Și lucram în flux continuu, și sâmbăta și duminica. Iar gențile erau mult mai grele, pentru că trimiterile poștei de scrisori erau foarte multe”, povestește Traian Vancea.

S-a angajat ca factor poștal, a fost și oficiant și a urmat și un curs de diriginte, dar nu a profesat în acest ultim domeniu poștal. I-a plăcut mai mult munca de teren, să fie mereu în legătură cu oamenii, aproape de ei, să simtă că poate fi de ajutor.

Acum lucrează la OP Cluj-Napoca 11, dar în lunga sa carieră a lfost angajat la aproape toate oficiile poștale din județul Cluj: Dej, Gherla, Apahida, Baciu, Sânnicoară, plus mai toate oficiile din Cluj-Napoca.

Colegii și superiorii de la Oficiul Județean de Poștă Cluj au văzut întotdeauna un exemplu de urmat în persoana lui Traian Vancea. Îl descriu ca pe un om calm, cald, vesel, determinat, care își face meseria cu conştiinciozitate și bucurie. Și, foarte important, un om care a știut să se adapteze mereu schimbărilor din Companie, în ultimii 50 de ani. Așa că, atunci când a venit vremea pensionării, i-au solicitat să se reîntoarcă la muncă. Ceea ce a și făcut.

La vârsta sa, Traian Vancea se află într-o formă fizică foarte bună. Este convins că asta se datorează meseriei, care îl face să parcurgă kilometri întregi, la pas, zi de zi. Și speră să îl țină Dumnezeu sănătos, să mai adauge alte sute de kilometri de poștășie, dar și să poată rămâne în formă pentru mult așteptata competiție anuală din Companie, Marșul Factorilor Poștali, la care a fost prezent, constant, de la prima sa ediție, în 1977.

 

Comunicare și Relații Publice

Essential SSL